Stichting Avalon grond

De toekomst van de landbouw is niet een zaak van boeren alleen, maar de verantwoordelijkheid van boer en consument. De grond mee beheren is een uiting van die verantwoordelijkheid.

De Stichting Avalon heeft een vorm van grondbeheer ontwikkeld, die het mogelijk maakt dat iedereen kan participeren in een gezonde bedrijfsvoering binnen de biodynamische landbouw.

Hoe werkt Avalon

In 1991 is de Stichting Avalon opgericht en heeft in Oostkapelle 14 hectare grond gekocht met geld van de bank. In 1995 is dat uitgebreid tot 17 hectare. Het biodynamische fruitteeltbedrijf Boomgaard Ter Linde pacht deze grond.

In juni 2004 is het biodynamisch werkend bedrijf “De Ring”, in Wolphaartsdijk , gekocht door Stichting Avalon. Dit bedrijf heeft voornamelijk kleinfruit.

Particulieren en organisaties kunnen bij Avalon donateur worden of geld schenken.

Met een schenking van € 35,- maakt u ongeveer 10 m² grond vrij. Met dit geld wordt de lening van Avalon afgelost. De pachtprijs die de boer betaalt, wordt afgeleid van de rente die voor de leningen betaald moet worden. Met een certificaat bezit een houder dus niets in directe zin, maar garandeert daarmee wel de basis voor continuïteit van biodynamische landbouw.

Informatie: www.avalongrond.nl

Nautilus Organic                                

Nautilus Organic: 100 procent biologisch

De enige 100 procent biologische telersvereniging in Nederland. Dat is Nautilus Organic– The Dutch Organic Growers Association in Emmeloord. Een vooraanstaande biologische akker-, fruit- en tuinbouwcoöperatie met ruim veertig bedrijven verspreid door Nederland.  Nautilus Organic kan alle biologische producten leveren die in ons land worden geteeld. Nautilus Organic is exclusief verkooporganisatie voor ons product in binnen- en buitenland.

Nautilus Organic stemt vraag en aanbod op elkaar af en levert zowel op contractbasis als via de dag- en tussenhandel. Hiervoor werkt Nautilus Organic samen met een toenemend aantal relaties in binnen- en buitenland. De verwerkende industrie, supermarkten, groothandel, natuurvoedingswinkels, horeca en catering zijn NautilusOrganic haar belangrijkste afnemers. Wilt u ons product opnemen in uw assortiment? Neem contact op met Nautilus Organic:

sales@nautilusorganic.nl of bezoek de website: http://nautilusorganic.nl/afnemers-afnemers

 

Keurmerk

Voor de leden van Nautilus Organicwordt inmiddels al 25 jaar de marketing en wereldwijde afzet van een breed scala aan biologisch of biolgisch-dynamisch geteelde producten verzorgd. Die voldoen allemaal aan de normen van de Europese Verordening voor de biologische productiemethode en zijn voorzien van het EKO- of Demeter-keurmerk.

Inspelen op de toenemende vraag naar gezonde, lekkere, hoogwaardige en veilige voeding. Oog hebben voor het milieu en een duurzame ontwikkeling van de agrarische sector. Dat is onze missie.

,,Nautilus Organic is de enige 100 procent biologische telersvereniging in Nederland.”